maandag 2 november 2015

Terima kashi - dankjewel Bali

TERIMA KASHI - DANKJEWEL 
BALI 

Exact 14 dagen weg van huis, 13 nachten op Bali overnachten en effectief 12 volle dagen om te genieten van een weerzien met Kevin en het eiland Bali te ontdekken. Totaal 12 dagen zijn misschien te weinig, denkt menig lezer nu. Meer zit er op dit moment niet in voor ons. Maar beter iets dan niets, was onze gedachte. Wel een reden om het maximale uit deze 12 dagen te halen. Met deze intentie vertrokken we op 21 oktober 2015. Terugkijkend op de afgelopen periode mag een ieder zelf bepalen of we het maximale eruit hebben gehaald. 

Wij zeggen volmondig: 
JA, het had niet beter gekund!

Op een van mijn eerste blogs van deze reis noteerde ik onze Bali-bucketlist. Als we deze doorlopen dan wordt ik blij en gelukkig. Kijk mee:
- Genieten van een fantastische zonsondergang op 't strand CHECK
Wat hebben we 'beautiful sunsets' gezien. Die op Gili Air blijven ons zeker bij. De zon lijkt hier veel groter, de kleuren zijn anders en krachtiger. Waarschijnlijk omdat we dichter bij de evenaar zitten?

- Slapen tussen de rijstvelden CHECK
Dit was wel een van de meerdere memorabele ervaringen. Slapen in de Bamboo Eco Cottage temidden van de rijstvelden en de bijbehorende rust en geluiden. Een magisch plekje op aarde daar!

- Mountainbiketocht door de rijstvelden CHECK
Sportiviteit en cultuur samenvoegen. Heerlijk. Op en top genieten. Veel gezien hierdoor en informatie meegekregen tijdens deze privé fietstocht. Just he, me and our guide One. Lovely!

- Sunrisetrekking Mount Batur CHECK
Vermoeiend door de hitte en stijle klim op het eind. Maar de beloning van het uitzicht en de zon die ineens zichtbaar is maakte dit onvergetelijk!

- Gili Eiland (Air) bezoeken CHECK
Een bounty eiland met een enorm fijne sfeer. Het verblijf van een nacht zou dit eiland tekort hebben gedaan. Vandaar twee nachten en een ervaring rijker: snorkelen met zeeschildpadden. Magistraal moment, mede omdat ik m'n mobiel mee 'down under' nam.

- Zeetempel Pura Tana Lot bij zonsondergang CHECK
We hebben de tempel gezien. Apart. Bijzondere ligging. Maar de zonsondergang hebben we niet afgewacht. Is vast fantastisch, maar we vonden dit een re-te toeristische plek en hierdoor -voor ons- 'zondetijd'.

- Monkey Forrest CHECK hetzij op andere wijze dan gedacht
Hebben we geskipt in het programma door de vele verhalen over deze brutale en agressieve beesten. Uiteindelijk konden we een roedel van deze apen toch aanschouwen op de top van de Mount Batur. Dus...min of meer toch gezien

- Tegenungan waterval
Helaas, geen watervallen opgezocht. Omdat Bali al zolang droog staat -ze wachten hier met smart op het regenseizoen dat door de klimaatverandering zich ook verlegd- zijn de watervallen momenteel niet bijzonder, volgens zeggen. Dus hier hebben we dan ook geen tijd ingestoken.

- Plaatsjes bezoeken: Seminyak, Uluwatu, Lovina, Sanur CHECK twee van de vier
Seminyak: heerlijk met de boys op het strand hier gezeten om bij te komen van de heenreis. Leuke plek. Heerlijke sfeer
Uluwatu: helaas, dit is niet meer gelukt; Gili Air kreeg voorrang.
Lovina: hier hebben we oog in oog mogen zijn met vele dolfijnen. Mega mooie ervaring!
Sanur: op doorreis zijn we hier heel even geweest. Geen tijd om verder Sanur in te gaan.

- Rafttochtje / canyoningtocht Aling Gorges
Helaas dit was qua tijd niet meer in te plannen.


Zittend aan de rand van het zwembad in het complex bij Kevin, die nu aan 't werk is, bekruipt me een enorm dankbaar gevoel. Ik weet dat onze knul een tweede thuis heeft hier op Bali, dat hij samen met Charmain enorm geniet van hetgeen nu op hun pad ligt. We hebben een behoorlijk deel van Bali gezien, vele bijzondere en memorabele momenten met z'n 2tjes gedeeld en magische ervaringen opgedaan. Dit alles tezamen maakt Bali voor ons onvergetelijk. Wij maken ons op voor een terugreis naar Nederland. Vannacht om 01.10u -18.10u NLtijd- is het dan toch echt zover. Verlaten onze voeten Bali.
Terima kashi Bali!

De Balinese moeder van Kevin en Charmain met offeringsattributen....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten