woensdag 28 oktober 2015

Dichterbij de natuur kan niet!

DICHTERBIJ DE NATUUR KAN NIET!
Slapen tussen de rijstvelden




In Nederland al surfend over Het Net ter voorbereiding en inlezen op onze Bali-reis kwam ik meerdere malen recencies tegen over een Bamboo Eco Cottage, verscholen tussen de rijstvelden op loopafstand van Ubud-centre. Die foto's, die natuur, dat groen (!). Mijn Yersekse inslag kwam boven en vertelde Lief: "di mok slaepn". Lief was ook verliefd, opslag en wat bleek; de cottage was alleen via Airbnb te boeken. Laten wij daar nou net fan van zijn. De timetable liet zien dat de cottage gewild was. Weinig data in onze 14 dgn meer vrij. Agenda's gepakt en de nacht van 27 > 28 oktober vastgelegd. Heerlijk vooruitzicht!



Heerlijk was 't en hoe.
De ochtend van de sunrisetrekking waren we al om 2u uit bed. Terugkruipen om 8u doe je niet met deze hitte en we moesten om 12u uitchecken. Uitrusten en bijtanken doen we daar wel. Voor mij is dit nu echt even nodig; alle indrukken en fysieke vermoeidheid rustig even laten bezinken. Geregeld was dat Mr. Ketan ons naar de Bamboo Eco Cottage brengt; slechts 3 straten verder bleek. Twee jongens wachten ons op aan de weg. "Huh, is dit idyllische plekje hier". Ze nemen ons travelbags op hun arme smalle rugjes. Och arme jongsjes, toch. Het liefst draag ik 'm zelf, maar dat vinden ze niks hier. Ze lopen een enorm, maar dan ook enorm stijl steegje op. Of we maar volgen. Pfft, nog niet genoeg geklommen vandaag! Maar eenmaal bovenaan dat paadje gekomen worden we getrakteerd op een uitzicht wat je niet verwacht, zo dicht aan de weg. We stappen verder over de rijstveldpaadjes. Voel me magisch. Dit voelt meer dan goed. Ons verblijf nog niet gezien hebbend, maar instinctief voel ik dat dit een schot in de roos is. En ja hoor, ik spot de plek. Precies zoals op de Airbnb foto's. Lovely!

Dé hemel op aarde, voor een nachtje.
Een open ruimte met een dak en muren van stevig gevlochten bamboo wat een schitterende lichtinval geeft. De toegangen kunnen afgesloten worden door gordijnen. Wel zo fijn voor de nacht. Alhoewel, iedereen kan hier in en uit. Van de kleinste mier en mug, de vele gecko's die hier overal zijn, sprinkhanen, kikkers, bruine slangen die tussen de rijstplantjes zouden kunnen vertoeven. Je snapt 't dat mijn Freek Vonk -alias Lief- tot leven komt. Laat dit slaapavontuurtje maar beginnen. Een buitenstortdouche, een wc (volgens onze maatstaven) maar zonder dak boven je hoofd en met zicht door een schitterend raampje kijkend op onze buurvriendjes 'the dukkies' die zich poedelen in de rijstvelden. Alleen al hun gekwaak en gewaggel over de paadjes laten ons lachen. Zooo leuk! Wat zij niet weten en ik wel. Ze belanden later op iemands bord in een of ander Indonesisch gerecht. Ze hebben wel een goed leven. Worden gevoed, lopen vrij door de rijstvelden en de boer of hoeder stuurt ze van rijstterras naar rijstterras. Daarnaast beschikken we nog over een terras met uitzicht op ... tja de rijstvelden, rijstterrassen, palm- en kokosbomen en overige groene vegetatie. Hier staat een laag tafeltje met twee ligkussens. Het wordt liggend eten, drinken en dat wat we willen doen. Chil!
Ohja, er is ook gewoon licht en we krijgen een telefoon waarmee we naar de 'staff' kunnen bellen voor 'help' -in geval Freek's avonturen verkeerd gaan- of om iets te bestellen van de 'organic' menukaart. We komen dit plekje niet af voor een dag. En gaan genieten, uitrusten, chillen, blog bijwerken want er is 4G internet (!), boek lezen, voor ons uit zitten staren naar de fascinerende natuur luisterend naar de vele geluiden. Lovely


Dé nacht.
Nu zijn je vast nieuwsgierig hoe de nacht ons vergaan is op ons hemelbed van bamboo onder de klamboe. Ik dacht dat ik misschien dicht tegen m'n Freek Vonk moest aankruipen vanwege een lichte dosis angst of zeg liever natuurlijke spanning. Maar niets is minder waar. Wat lag ik met Lief heerlijk ontspannen, wat zijn die natuurlijke geluiden heerlijk zen-gevend. De wind door de bomen, de poedelende dukkies die 'op stok' gingen, de gecko's die zichzelf roepen, de gonzende en sjirpende krekels, kwakende kikkers, de vele aparte vogelgeluiden, het lopende water -irrigatiesysteem tussen de rijstterrassen-. Het was een topnacht. We lagen er bijtijds in, waren tenslotte al vanaf 2.00u uit, en werden door onze 'dukkies' die weer op pad gingen, vroeg gewekt. Om 5.45u zagen we de sunrise alweer, dit keer relaxt, bijna vanuit ons bed tussen de rijstvelden.


Er zijn van die dingen die je altijd bij blijven. Dit is er zo eentje. En weet je, hier doe ik 't voor. Let's go and explore the world! Lovely!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten