zondag 18 oktober 2015

Let's go exploring Bali



LET'S GO EXPLORING BALI
DAAR WAAR ONZE ZOON TIJDELIJK WOONT EN WERK






AFTELLEN & VOORBEREIDEN

Het aftellen is voor ons begonnen. Het weekend benutten we om het huis(houden) aan kant, schoon en op orde te krijgen. Dan kan de jongste ZoonLief, die achterblijft, hiervan heerlijk genieten. Hij past op zichzelf en 't huis! Nog twee dagen werken. En oooh, wat werkt dat lekker; werken met dat fijne vooruitzicht van vrije tijd, een mooi land en een weerzien met je kind. En dan ... dan breekt woensdag 21 oktober aan. De dag dat we later in de middag aan boord stappen van een Qatar-vlucht naar Doha. Om daar vervolgens 9 uur te moeten wachten -kan de pret echt niet drukken!- voor we verder kunnen naar Denpasar. Onze eindbestemming, de hoofdstad van Bali. De stad waar onze oudste met zijn studiegenoot alweer vanaf 9 september vertoeft.

Ook wij stappen net als Kevin, maar iets minder rigoureus, uit onze comfortzone. Daar waar we voorheen vast wilden houden aan zekerheid en alles op voorhand vast legden (denk aan verblijf, excursies, etc.) doen we het nu anders. Heerlijk, de reizigers in ons komen beetje bij beetje naar boven. Twee stoere 70 ltr travelbags zijn gekocht. 



Door onze back-to-basic kampeerervaringen ben ik wel gewend weinig mee te nemen op reis en weet ik dat je, ook als vrouw, met weinig uit de voeten kunt. We gaan 't ervaren en beleven. Twee keer ben ik door m'n reisbagage gelopen. Twee keer legde ik weer dingen terug in de kast. Alles past in m'n travelbag. Bij thuiskomst kan ik vertellen of ik het juiste, precies goed of (toch nog) teveel  mee had.                                   

Ik ben ingelezen in Bali. Een reisgids, Facebook, diverse travelblogs en Google-zoektochten leveren een schat aan informatie. Misschien wel teveel. We zijn er tenslotte maar 13 nachten/12 dagen. Hoe meer ik over Bali lees, hoe meer Kevin ons laat mee genieten van zijn leven daar, hoe meer we beseffen dat 't een bijzondere reis naar een dito eiland wordt. Let's go exploring Bali. En dan 't liefst buiten de gebaande toeristische paden.
Natuurlijk hebben we een Bali Bucketlist opgesteld. 

Onze Bali Bucketlist:
- genieten van een fantastische zonsondergang op 't strand
- slapen tussen de rijstvelden
- mountainbiketocht door de rijstvelden
- sunrisetrekking mount Batur
- Gili Eiland (Air) bezoeken
- zeetempel Pura Tana Lot Bij zonsondergang
- Monkey Forrest
- Tegenungan waterval
- Plaatsjes bezoeken: Seminyak, Uluwata, Lovina, Sanur
- rafttochtje / canyoningtocht Aling Gorges
Na afloop kunnen we checken of 't gelukt is! 
M'n reisdag(notitie)boekje, mini iPad en uiteraard, ons fototoestel, gaan mee. Om onze momenten vast te leggen. Alhoewel onze persoonlijke harde schijven het meeste gaan voelen, proeven en beleven om 't op te slaan tot herinneringen! 

Maar boven dit alles staat met stipnotering op nummer 1 het weerzien met Kevin. Nog steeds zijn we meer dan trots op hem, vinden we het stoer en meer dan bijzonder dat hij daar aan (bijna) de andere kant van de wereld z'n draai meer en meer vindt of heeft gevonden. Woont en werkt met en tussen de locale mensen, geniet van het leven daar, leuke heerlijke gezellige dingen onderneemt en het eiland verkent. Wat lijkt het me heerlijk om hem weer 'live' te zien, hem als moeder weer even te mogen omarmen. Gewoon even dat stukje van jezelf terug te zien! Te zien waar hij woont, leeft en welke mensen hij om zich heen heeft. En wat dit alles met 'm doet. Kortom, genieten van dat waar hij van geniet. 
Mezelf wel afvragend hoe fijn, leuk en gezellig vind hij 't dat we een kijkje komen nemen, dat hij ons weer ziet? We gaan 't ervaren.

De eerste nacht(en) slapen we bij de jongens in hun appartementencomplex in Denpasar. Na het eerste weerzien gaan we het eiland rondtrekken. In de tussenliggende periode gaat Kevin nog op een fikse trekking naar Lombok (beklimming Rinjani). Om vervolgens op het einde van onze periode elkaar weer gedag te zeggen voor een aantal maanden. Dat we kunnen zeggen: we hebben genoten van een aantal mooie momenten samen, daar aan de (bijna) andere kant van de wereld. Ik.Wij.Hij.VanIersel

Ik heb er zin in. Zin om elkaar te ontmoeten, nieuwe reiservaringen op te doen. 
Op zoek naar mooie momenten, mooie mensen, mooi plekjes op aarde, mooie herinneringen voor later. Explore our world!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten