woensdag 11 juli 2012

aanvulling DAG 3, start DAG 4 - do 12 juli 2012-

Na het afzetten op het kitesurfcentre heeft Kevin gisteren middag de gehele middag prima gekite met de boys daar. Aan het einde van de dag kwam dan voor hem de downwinder, waar hij al naar uitgekeken had. Voor de niet-kiters onder ons: een downwinder is in dit geval een km of 5-6 van het kitesurfcentre bij Paje kiten naar het downwind gelegen Bewjuu, door de golven bij het rif, terug varen naar het strand, afstappen en zo thuiskomen op het strand voor de lodges.
Best intensief, maar hij heeft ondertussen een redelijke ervaring opgebouwd, kracht en lengte heeft hij van huisuit...dus je bent jong en je wilt wat :-)).
Nicoline (een Nederlandse die Melanie ondersteunt bij het runnen van de lodges) kwam rond 16.30 uur van het kitecentre terug en vertelde dat de boys een downwinder zouden varen....nam Maik nog even mee terug om ook nog een uurtje te varen. Na wat rust wilde hij toch ook nog ff varen.
Wij naar beneden (de lodges liggen wat hoger -zeg maar tegen een bergje aan-), naar het strand om Kevin op te wachten. Turen, turen en nog eens turen tegen een helblauwe lucht. En ja hoor...in de hele verre verte zagen we kites. Kleuren nog niet te onderscheiden, dus geen idee of het de boys waren. De stipjes naderden de kuststrook en inderdaad onze Kevin kwam daar aangevaren. Hoe stoer kan het zijn, hoe trots kun je zijn als ouders!


Downwinder-gangers: middelste (geel gekleurd) is Kevin's kite....




MAAR......


...bij het afstappen bleek al snel dat hij gewond was aan zijn voet. Al in het begin van de tocht was hij op het rif gevallen, ondiep water en bovenop een zee-egel gestapt. Een veel voorkomend pechgevalletje!
Gelukkig zitten we dan in een fijne omgeving. Direct voet schoonmaken, Melanie 8 van de 18 stekels eruit gepeuterd, echter de rest moet er uitkomen onder een met jonge verse papaya gemaakt drukverbandje. Het was niet lekker, maar hopende dat het voor het goede doel zou zijn verbeet Kevin de pijn.
Nu ... donderdag 12 juli....op de planning staat een kitesurfdag, dus hopen dat Kevin's voet er goed uitziet. Hij heeft goed geslapen en verder dan zijn voet en stijve spieren (maar dat hebben ze alle 3) heeft hij nergens last van. Na het ontbijt heeft Melanie weer naar zijn voet gekeken. Helaas was de verwachting dat het er beter uitzag. Op dit moment van schrijven
(09.35 uur) zijn Wino en Maik gaan kiten. Zit Kevin met zijn voet in een teil met zoutwater om ervoor te zorgen dat zijn voetzool week wordt en Melanie er hopelijk meer stekels uit kan peuteren. Fijn is dat niet, maar het is niet anders! Ik ben bij Kevin en neem even de tijd om jullie uitgebreid verslag te doen. We'll keep in touch!




Maak je daar in het verre Nederland geen zorgen: Hakuna Matata ('t komt ola hoed!)


1 opmerking: