dinsdag 10 juli 2012

DAG 1 -ma. 9 juli 2012-

uitzicht bij het naar buiten stappen van je lodge


Geloof 't of niet: we werden wakker van de regen!!! Heb je al met al 21 uur gereisd om op een tropisch eiland te komen om even geen regen te zien, te horen en te voelen...wordt je door regen gewekt. Gelukkig dreef 't snel over. 


Na een heerlijke douche op weg naar ons ontbijtje. En dat was prima. We wisten niet wat ons te wachten stond, maar ..... eerst een bordje met een part superverse mango en een mini-banaantje. Zo uit de boom op je bord, met een prima koel vers glaasje mangosap. Het was voor Maik wel een hoog fruit- en vitaminengehalte :-). Daarna bread&scrummbled eggs voor de mannen, ikzelf een pancaketje met honing. Al met al een topontbijtje in een tropische omgeving. 


Dan maar eens de koffers uitpakken, installeren, boards monteren en de tuin rond de loges en het strand bekijken. Tjee...hoe idyllisch kan het allemaal zijn! Hierna lunchen...ook weer prima en met de taxi naar Paje waar het kitesurfcentre zit wat bij ons guesthouse hoort. Wat een mooi strand: letterlijk oogverblindend. Wat een azuurblauw en dito groen water, wat een luchten, wat een kleurrijke kites in de lucht, wat een bijzondere strandgangers: van schattige kleine negroïde kids, visserslui, kitesurfers en masai-people. De mannen hebben in hun zwemshorts en lycrashirts (tegen levendig verbranden) hun eerste meters gemaakt. De wind was net aan voor Kevin (morgen schijnt beter te zijn), Maik ging als een speer, Wino heeft enige meters eraan geproefd en ik heb -hoe verrassend- foto's genomen. Het water is zalig...constante temp. van 24 graden. Das wat anders dan de Oosterschelde. Een prima eerste kenningsmakingsmiddag. Er zullen er vast nog meer volgen. 


Kevin in de lucht!


Wat hebben we nog meer mee gemaakt vandaag: 
- salamanders die tegen de buiten muren van onze lodges opkruipen 
- een taxi die 20 minuten te laat ons komt ophalen; normaal hier...'t is 
  tenslotte Afrika! 
- Ali, onze waiter met een hele brede glimlach en zeer relaxe en gezellig is 
- geen vis vandaag als diner voor de mannen, maar peppersteak :-), ikzelf 
  genoten van Kings Prawn (hele, hele grote garnalen ... mmm)


Ik sluit af met een veel gehoorde kreet hier, die we eigenlijk in Nederland meer moeten inburgeren: 


HAKUNA MATATA 
oftewel no worries/geen zorgen, maak je niet druk!


Onbeschrijflijk mooi!

2 opmerkingen:

  1. Zijn er nog lodges vrij? Want dat lijkt ons ook wel wat daar.
    Genieten jullie maar lekker van de wind, stand en zon.
    Wino hou die negers weg bij Karin, want dan kan je wel brandweerman zijn, maar die hebben pas echt slangen ( heb ik gehoord...)
    Wal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat schattig van die kleine neger kindertjes (nu nog wel, zou mario zeggen, maar later...)
    Ik ben wel benieuwd of het bij jullie 's avonds vroeger donker is dan in NL en koelt het dan ook nog behoorlijk af of blijft het zwoel??
    Oeps, salamanders bij jullie lodge...eng!
    Gr Colette

    BeantwoordenVerwijderen