dinsdag 17 juli 2012

DAG 8 -ma. 16 juli 2012-

Geen excursies voor de jongens, maar echt veel wind werd er ook niet afgegeven; pas later op de dag.


Wat nu? Nou ik wist het wel....ik wil fietsen huren!













Het vervoermiddel bij uitstek op Zanzibar. Naast lopen (velen beschikken over geen enkel vervoermiddel), scooteren of de daladal; zeg maar de lokale busdienst waarop werkelijk alles, maar dan ook alles wordt geladen, zie je heel veel Zanzibarpeople fietsen.


Niet de meest fraaie fietsen dus ik was dan ook erg benieuwd wat we zouden krijgen. De jongens wilden in de loungehoek van het guesthouse relaxen, internetten...lekker hangen. Fietsen? Dat doen we wel weer in Nederland en niet hier! Het is ook hun vakantie, dus splitsen we ons op vandaag.


Wij vertrokken om een uurtje of 10.00 na het ontbijt. Over het strand richting The Rock, een leuk restaurant gebouwd op een rots in het water. Bij hoog water, hier heb je ook gewoon getijden met op- en afgaand water, staat dit restaurant in the middle of the ocean. 


Echt mooi om te zien...onderweg nog een locale visser vis zien villen. Brrr! 






Lekker wat gedronken om vervolgens over de weg terug richting het guesthouse te fietsen. Windje tegen, vals plat, toeterende auto's rond je 
oren, apen in de bomen/bossen aan de kant en wat locals op de fiets die vrolijk lachend jambo naar je roepen. Halvewege, ondanks ons Europese vet op de billen, toch behoorlijk last van een slapend achterste. Waarom? Nou de fietsen zijn iets te klein om maar niet over het zadel te spreken. Niet zeuren..gewoon fietsen.
De lunch samen met de jongens in het guesthouse genuttigd. Zij werden rond 15.00 uur naar Paje, het kitecentre gebracht door Bernhard. En wij, zuinige Nederlanders; we hebben de fietsen tenslotte voor een dag gehuurd, stapten weer op de fiets naar Paje. Een drukker stukje weg waar we toch wel een bezienswaardigheid waren. Twee van die grote Nederlandse mensen op te kleine fietsen fietsend on Zanzibar road! Voor donker waren we thuis...'t is hier altijd al heel vroeg donker, namelijk om 18.30 uur valt de avond in.











We vonden het geweldig om te doen. Zanzibar vanaf de fiets.
De jongens hebben nog een poosje kunnen kiten met de grootste kites, dus al met al weer een heerlijke dag in ons paradijs :-)).



1 opmerking:

  1. Moge dotjes!
    Eindelijk worden we hier in Nederland ook weer s wakker met een zonnetje! We vinden t erg leuk om jullie op deze manier te volgen! Het is echt wel een heel bijzondere reis!! Gaaf restaurantje zo midden in zee, wel ff goed t tij plannen als je je zanzibarbike parkeert! Geniet er nog lekker van, de tijd vliegt!! Enne.... Zoveel missen je hier niet, morgen giet t weer!! X Marianka

    BeantwoordenVerwijderen