dinsdag 24 juli 2012

DE TERUGREIS.......ma. 23 juli 2012

Spannend toch weer wel.......zo'n verre reis op weg terug naar dat kleine plaatsje in de Zak van Zuid-Beveland: Ovezande.

De taxireis verliep goed, in het donker (dan is het hier in Nederland 's nachts echt niet donker hoor) ...daar zie je echt geen enkel lichtje behalve de sterren aan de hemel, de koplampen van enige tegenliggers of een fietser met licht/zaklamp, geen witte strepen op de weg die je loodsen, maar onze chauffeur heeft hier geen problemen mee en loodste ons prima naar de vertrekhal.
Inchecken....waarom doen we toch zo moeilijk op Schiphol. Het kan ook gewoon zeer eenvoudig. Dat bewees dit vliegveld!
Gelukkig mochten we de fles water, mits in de tas gestopt (en het liefst wilden ze nog wat geld :-)) mee in het vliegtuig nemen. Dat is toch mooi meegenomen.

De vliegreis verliep prima. De service van Arkefly is goed, maar omdat we op de heenreis pas heeel laat een warme maaltijd kregen dachten we nu ook pas later in de vlucht wellicht een ontbijtje te krijgen. Wij dus voor volle magen gezorgd. Zitten we koud in het vliegtuig, 1 uur na opstijgen, krijgen we een warme maaltijd! Nou ja...:-)) de jongens wilden al helemaal niets, en wij ach...we hebben het geprobeerd, maar opgegeten echt niet (verre van lekker en dat is nog zacht uitgedrukt).



Tegen 22.00 uur (Zanzibar-tijd, 1 uurtje later dan in NL) stegen we op, een kleine 5 uur later landden we op Hurghade/Egypte om ff te tanken, vervolgens vlogen we door naar Schiphol. Gevoelsmatig een lange reis, weinig kunnen slapen...ik snap echt niet dat mensen zittend kunnen slapen! Uiteindelijk zetten we weer voet op Nederlandse bodem tegen 08.00 uur (NL-tijd). De koffers kwamen vrij snel en bij de band speciale bagage troffen we, gelukkig!, de travelbag met kitesurfspullen. All-inparking stond ons al op te wachten bij de vertrekhal en bracht ons direct naar de auto die we daar geparkeerd hadden voor 2 weken. Prima bevallen!
En tja....ik weet niet meer precies hoe laat, maar ergens tussen 10.00-11.00 uur zaten we aan een McDonaldsontbijtje :-)).

Weer thuis: vermoeid maar enorm voldaan.
Fijn, maar toch met een heimweegevoel.
We missen Zanzibar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten