woensdag 4 juli 2012

ONMISBAAR....Geld = Valuta = Money



Dollars opgehaald!

Ook dat gaat tegenwoordig digitaal. Je bestelt de gewenste valuta, in de gewenste hoeveelheid, via je randomreader via de website bij de bank. Het wordt direct van je rekening afgeschreven en een drietal dagen later kun je ze ophalen in de vestiging van je keuze.Eintjeslik in ons geval :-)).

Gemak dient de mens!




Wat hebben we nodig op Zanzibar?
Tja...dat is nog af te wachten, we zien wel - we hebben de keus:

  • €'s: schijnen geaccepteerd te worden maar niet overal!
  • $:  worden zo-wie-zo geaccepteerd maar de kleinste biljetten en biljetten van het jaar 2005 en eerder worden weer niet overal aangenomen! Gelukkig zijn de opgehaalde allemaal uit het jaar 2009, dus dat lucht weer op!
  • Tanzaniaanse Schilling: het betaalmiddel van het land zelf maar deze mag je niet in- en uitvoeren. Dus kun je ze niet op voorhand bestellen. Dat wordt pinnen op het vliegveld van Zanzibar.


Ik geloof dat ik met recht kan zeggen: blij met één valuta, blij met de Euro!

Pinautomaten? Die zijn er wel. Gelukkig!
Alleen op het vliegveld en in Stonetown (de hoofdstad) maar het kan zijn dat door stroomuitval deze zo-nu-en-dan (of moet ik lezen vaker niet dan wel) niet
functioneren :-))..........en daarbij komt dat we op ca. 50 minuten rijden van deze plaatsen vertoeven.

Gelukkig hebben we de creditcard nog! In hopeloze tijden kan deze ons wellicht van dienst zijn. Misschien dan toch een trouwe kameraad in tijden van nood? Na afloop kunnen we onze ervaringen delen.

Feit is wel dat je je nu echt toerist voelt. Vroeger voelde je dat al bij het passeren van de grensstreek met België en een zak patat met Belgische mayonaise kocht. Aangezien we jaren aan een stuk naar Frankrijk zijn geweest en de afgelopen twee jaren thuis zijn gebleven, zijn we toch wel "verknocht" aan onze €, is het toeristgevoel weggezakt en buitenlandse valuta blijft vreemd. Maar het toeristengevoel bevalt wel :-))

We gaan het beleven allemaal! We'll keep in touch...........

1 opmerking: